ORGACOM ORGACOM ORGACOM ORGACOM ORGACOM
 

Wat is ORGACOM?

Orgacom (een samenvoeging van de woorden organisatie en communicatie) richt zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe rollen die kunst kan hebben binnen het bedrijfsleven en non-profit-organisaties.

Een belangrijk deel van de activiteiten van Orgacom bestaat uit het visualiseren van de groeps- of bedrijfscultuur door middel van hedendaagse kunst. Door het visualiseren van de groepscultuur stelt Orgacom organisaties en bedrijven in staat om anders dan gewoonlijk te reflecteren op hun groeps- of bedrijfscultuur.

Orgacom introduceert nieuwe thema's in de kunstwereld. Deze thema's hebben te maken met hoe mensen in bedrijven en organisaties hun groepscultuur ervaren. Door de thema's waar mensen binnen een groep mee bezig zijn te verbeelden, laat Orgacom zien welke rol kunst voor hen kan spelen.


Medewerkers van bedrijven zijn vaak hoogopgeleid en geïnteresseerd in cultuur. De ervaringen die mensen in bedrijven opdoen, vinden ze echter niet terug in kunstwerken. Orgacom neemt ervaringen van mensen in bedrijven als onderwerp van haar kunst en werkwijze. Dit resulteert in het ontdekken van nieuwe thema's, nieuwe manieren om kunst te presenteren, nieuw publiek en mogelijk in het ontwikkelen van een nieuw beeldend vocabulaire.